Bloedtest Vegan Totaal profiel XL

Productnr.: TST-BLD-NUTRIEVAL
149,00
Prijs inclusief btw excl. verzendkosten


Check-up voor vegetariërs
Het vegetariër profiel bloed test onderzoekt het bloed op de meest voorkomende tekorten bij vegetariërs en veganisten. Bij het volgen van een aangepast voedingspatroon, ontstaat er een groot risico op een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Met deze bloedtest krijg je inzicht in de huidige micronutriënten status van je ijzer-, ferritine-, vitamine D- en vitamine B12 niveau en het groot bloedbeeld.

Micronutriënten status van het bloedbeeld
In deze test wordt gekeken naar het groot bloedbeeld, hiermee worden verschillende onderdelen van het bloed onderzocht. Bloed bestaat uit rode en witte bloedcellen, bloedplaatjes en plasma. De rode bloedcellen regelen het transport van zuurstof door het hele lichaam. Er moet voldoende zuurstof in de rode bloedcellen zitten zodat alle cellen van voldoende zuurstof kunnen worden voorzien. Wanneer er te weinig rode bloedcellen in het bloed zitten kan dit klachten geven als vermoeidheid en duizeligheid. Het resultaat van het onderzoek erytrocyten geeft het aantal rode bloedcellen weer. Met het onderzoek MCV wordt de gemiddelde grootte van de rode bloedcellen weergegeven. Het resultaat van de test hematocriet geeft aan hoeveel bloedvolume er bestaat uit rode bloedcellen. Het eiwit hemoglobine in rode bloedcellen bindt zuurstof en kooldioxide aan rode bloedcellen en zorgt er zo voor dat het hart zuurstofrijk bloed rond kan pompen. De cellen in lichaam hebben zuurstof nodig zodat ze energie kunnen produceren. Bij de productie van energie komt koolstofdioxide vrij, dit wordt via het bloed afgevoerd. Hemoglobine zorgt ervoor dat zuurstof en kooldioxide in de rode bloedcel kan worden opgenomen. Het resultaat van het onderzoek hematocriet geeft weer hoeveel bloedvolume er bestaat uit rode bloedcellen. Bij een tekort aan hemoglobine kan er te weinig zuurstof naar de cellen vervoerd worden waardoor je snel buiten adem of vermoeid raken.

Met het onderzoek MCH wordt hoeveelheid hemoglobine in de rode bloedcellen weergegeven en het MCHC geeft een berekening van het aandeel hemoglobine in de rode bloedcellen. Bloedplaatjes (trombocyten) dragen bij aan het stollingsproces van het bloed. Na een verwonding zorgen de bloedplaatjes dat het bloed samenklontert op de beschadigde plek.

Een trombocyten bepaling toont of je bloed voldoende bloedplaatjes bevat. Witte bloedcellen (leukocyten) zijn belangrijk voor een goed werkend afweersysteem. Als het afweersysteem geactiveerd wordt bij bijvoorbeeld een infectie of bacterie zal het aantal witte bloedcellen in het bloed stijgen. Om bij een stijging te achterhalen waar de oorzaak ligt kan worden bekeken welke typen zijn verhoogd.

Vitamine D tekort
Ook het vitamine D niveau wordt gemeten. Vitamine D helpt bij de vorming van stevige botten en tanden, zorgt voor een goede spierfunctie en beperkt het proces van botontkalking.

Vitamine B12 tekort
Vitamine B12 zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelsel, maar zit alleen in dierlijke producten waardoor de kans bestaat dat de inname hiervan niet voldoende is om het gewenste niveau te behouden.

IJzertekort
oor het gebrek aan het eten van vlees kan een ijzertekort een risico vormen. IJzer komt voor in de vormen; heemijzer en non-heemijzer. Heemijzer vind je alleen in dierlijke producten zoals vlees, kip en vis. Heemijzer wordt beter in het lichaam opgenomen dan non-heemijzer, de laatste vind je ook in plantaardige producten zoals spinazie, noten en volkorenproducten. Wanneer je te weinig ijzer binnenkrijgt kan dit zorgen voor klachten als vermoeidheid, duizeligheid en snel buiten adem zijn. Bloedarmoede Met deze test krijg je ook inzicht in je ferritine niveaus. Ferritine zorgt ervoor dat ijzer in het lichaam kan worden opgeslagen. Deze opgeslagen ferritine fungeert als een voorraad voor het geval de hoeveelheid ijzer te laag is; als er onvoldoende ijzer in je lichaam aanwezig is om rode bloedcellen te vormen, wordt de voorraad ferritine gebruikt. Bij een te laag ferritine niveau kan er bloedarmoede ontstaan.

Het ingediende bloedmonster wordt in het gecertificeerde medische laboratorium getest op 37 essentiële voedingstoffen, waaronder vitamines, mineralen,aminozuren, sporenelementen en vetzuren. Na ontvangst van uw bloedmonster in het laboratorium duurt het ongeveer 12-48 uur voor u uw testresultaten krijgt. De test heeft een hoge nauwkeurigheid, met een sensitiviteit van 97,4 - 100% en een specificiteit van 98,9 - 99,2%. Dit product betreft een natte bloedtest. U hoeft niet naar een prikpost om het bloed te laten afnemen.

 

Hart en vaten
Cholesterol ratio
HDL Cholesterol
LDL CHolesterol
Triglyceriden
Hs-CRP

Bloedsuiker
HbA1c percentage
HbA1c mmol/mol

Lever / Nieren
Creatinine
ALAT
Gamma GT

Schildklier
TSH

Groot bloedbeeld
Leucocyten
Erythrocyten
Hemoglobine
MCV
MCH
MCHC
Thrombocyten
Neutrofiele granulocyten
Lymfocyten
Monocyten
Eosinofiele granulocyten
Basofiele granulocyten

Vitaminen / Mineralen
IJzer
Foliumzuur
Vitamine D
Vitamine B6
Vitamine B12

Blader ook door deze categorieën: Testen, Onze Testen, Bloedtesten