Bloedtest Vitamine D

Productnr.: TST-BLD-VITD
36,00
Prijs inclusief btw excl. verzendkosten


Bloedtest Vitamine D

Vitamine D 1,25-dihydroxy versus vitamine D 25-hydroxy

Vitamine D komt in twee verschillende vormen voor in je lichaam, 1,25-dihydroxyamine en 25-hydroxy. Vitamine D 1,25 is de actieve vorm van vitamine D die door het lichaam gebruikt kan worden voor verschillende processen zoals de opname van calcium en fosfor uit voeding. Vitamine D 25-hydroxy is de niet-actieve vorm en wordt door het lichaam naar behoefte omgezet in de actieve vorm.

Bij de vitamine D tekort test wordt de hoeveelheid vitamine D 25-hydroxy in je bloed gemeten. Omdat het lichaam deze vorm nodig heeft voor omzetting naar de actieve vorm is dit een goede maat om je vitamine D niveau of een eventueel tekort vast te stellen.

Hoe werkt de vitamine D tekort test?

Herken je de symptomen en klachten van een vitamine D tekort en ben je nieuwsgierig geworden wat jouw bloedwaarde is? De vitamine D tekort test is een bloedtest. Deze zelftest kan eenvoudig met een vingerprik worden afgenomen. Het sample wordt vervolgens onderzocht in een ISO 15189 gecertificeerd laboratorium in Europa. Na zes werkdagen ontvang je de uitslag in een helder en consumentvriendelijk rapport, samen met enkele leefstijltips om je vitamine D niveau te verbeteren of op een goed niveau te houden.

  • Je kunt de test zelf thuis afnemen met vingerprik
  • Je hoeft niet naar een bloedprik locatie
  • Binnen 6 werkdagen de uitslag
  • ISO 15189 gecertificeerd Europees laboratorium
  • Begrijpelijk en overzichtelijke uitslag

Aanvullende productinformatie

BLOED TESTEN Downloaden

Blader ook door deze categorieën: Testen, Onze Testen, Bloedtesten